Kidolgoztuk cégünk új irányelveit, amit már be is vezettünk a gyakorlatban

emo_logo

 

egyszerű

Mi az  egyszerű? Ami nem bonyolult. Legegyszerűbb az, ami nincs. Ebből következik az, hogy meg kell találni melyek azok az elemek, amik kihagyhatók úgy, hogy a kívánt funkció megmarad. Egy gépészeti rendszer nem karácsonyfa. Nem lehet büntetlenül ráaggatni dolgokat, csak azért mert szeretnénk egy olyat, vagy éppen pénzem van rá, és éppen divat is. Természetesen minden igény  kielégíthető, hiszen nincs olyan gyártó, aki önmaga ellensége lenne, és szívesen leszállítják a hatodik kevert köri szabályozót, vagy a tizedik szabályozót (a ex34/es szabályozó,xxyyz kiegészítését ami csak akkor  működik, ha a szoftver verzió 1.0205.) adatkábellel, amit csak meg kell címezni. Az  átlagszerelő itt veszti el a fonalat, az átlag felhasználó meg mégsem találja.

megbízható

Megbízható az a dolog, ami azt nyújtja, amit elvárunk tőle. Bármennyire  meglepő a sokat emlegetett ISO minőségügyi rendszerek fogalmazták meg, mikor teljesítünk jól: a minőségi követelményeknek akkor felelünk meg, ha az elvárt igényeket elégítjük ki. Tehát útszéli büfében frakkos pincért alkalmazása csak indokolatlan költséget jelent, nem nyújt többletszolgáltatást az úri közönségnek.
Maradjunk azonban a saját szakmánknál. Használnunk kell a megszerzett tapasztalatokat, és könyörtelenül száműznünk kell azokat a dolgokat, amik meghibásodnak. Akár egyszer is, ha van olyan helyettesítő, ami egyszer sem teszi ezt. Legyen szó bármelyik gyártó, bármelyik termékéről. A világot a pénz mozgatja. A gyártó termékeinek x %-a hibás. Kiszámolja, a gyártás megváltoztatása, vagy a garanciális költségek nagyobbak e. Ha az előbbi, a hibát meghagyja.
Nem számol azonban azzal, hogy nem felel meg a mi EMO elveinknek, tehát azt a terméket a Murányi Épületgépészet Kft tovább nem forgalmazza, nem építi be.
Kap az ügyfelünk egy másik, kisebb marketinggel rendelkező, stabil, erősebb csavarral és vastagabb tengellyel rendelkező MEGBÍZHATÓ terméket.
Az EMO nem kikerülhető!

olcsó

Lehet olcsó, ami jó? Igen, de csak akkor, ha azonos értékrendet tartalmazó dolgokat hasonlítunk össze. Ha van két igen kivalló dolog, ami természeténél fogva nem lehet olcsó (pontosabban nem kerülhet kevés pénzbe), de az egyik kerülhet kevesebbe a másiknál azonos tulajdonságokkal. A bekerülési ár, éltérően a kialakult szemlélettől nem azt az árat jelenti, emennyiért a dolgot a kezünkbe nyomják. Az csak a valaminek az évek alatt kialakuló fenntartási költségének az első részlete. Tehát olcsó az, ami az élettartama folyamán a legkevesebb anyagi ráfordítást igényli. Biztos, hogy a dologgal kapcsolatos hiányos szolgáltatást, ami konkrétan nem kerül pénzbe, de bosszant, idegesít bennünket, nem kell valahogy forintosítani?
A gépészeti megoldásoknál speciális az, hogy ezek valamilyen energia, vagy közeg felhasználásával a komfortunkat, az életterünket biztosítják. Igényünk az élettér minőségére nagy mértékben nem változhat, mert az emberi test jól behatárolt fizikai körülményekhez van konstruálva, teremtve (?). Ha sikerülne a hőmérsékleti sávot -45 és +50 fok közé kibővíteni, nem kellene fűteni és hűteni. A felhasznált input közegek (gáz, villany, víz), igen sokba kerülnek, de nem mindegy mennyit használunk belőlük. Hosszú távon a nagyobb bekerülési ár (nem csak az anyagok, hanem a hozzáértő szakember!) olcsóbb lesz.

Tagek: